Търговският регистър отново работи


Търговският регистър отново работи
Снимка: iStock/Guliver

2155

Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел е възстановена напълно от днес, 27 август 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по вписванията.

Всички свързани с регистъра услуги вече са възможни на място в Агенция по вписванията и нейните регионални структури. От 16.00 часа днес всички функционалности на регистъра, възможни чрез достъп до интернет, също ще бъдат възстановени.

Търговският регистър блокира на 10 август. Според Агенцията по вписванията заради технически проблем достъпът до информационната система на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, е бил преустановен.

На 15 август започнаха да работят само електронните справки в регистъра. Според експерти проблемът е бил заради занижен контрол. След скандала последва и оставката на директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, която успокои, че нямало изгубена информация. Министърът на правосъдието сезира прокуратурата, ДАНС и МВР.

За шеф на Агенцията по вписвания беше назначена Габриела Козарева. Около нея също се заформи скандал, тъй като се оказа, че е кадър на "Атака", а Валери Симеонов от НФСБ (коалиционен партньор на партията) заяви, че никой не се е допитал до тях за кандидатурата.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички