Тютюнопроизводителите заговориха за безсрочни протести

Тютюнопроизводителите заговориха за безсрочни протести
Източник: БГНЕС

Тютюнопроизводители заплашват с безсрочни протести заради решението на държавата да наложи корпоративен данък върху националните доплащания, получени миналата година.

Малка група тютюнопроизводители от сдружение „ Басма“ се събраха на площада в Хаджидимово и заявиха, че няма да се огънат под натиска на репресивната държавна машина. Те твърдят, че втора седмица са подложени на тормоз с писма и обаждания от служители на НАП, предава националното радио.

"Тези средства, ние ги получаваме от 2011 година. И сега - 2018 година, получаваме писма и телефонни обаждания, че дължим корпоративния данък 10% от миналата година“.

Председателят на тютюневото сдружение „Басма“ Иван Сабахлъков е категоричен, че исканият корпоративен данък върху доплащанията за референтен период не се дължи.

"Протестираме, защото аз съм участник, който 2014 година взе решение, че данъците върху тези помощи или т.нар. субсидии, или както искат да ги тълкуват, са освободени от корпоративния 10-процентов данък", допълни Сабахлъков.

Той попита реторично:

"Политическите партии дали плащат 10-процентен данък върху субсидията, която взимат от всички нас? Казвам го, че този път продължителността на протестите са с безкраен срок."

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.