Uber си тръгва от Барселона

Uber си тръгва от Барселона
Източник: Getty Images/Guliver

Компанията за споделено пътуване Uber прекратява дейността си в Барселона, след като местните власти внесоха нов закон с нови регулации, което ще ограничи сериозно функционирането на компанията в испанския град. Това предава AFP.

Uber среща сериозни проблеми и в други европейски страни, тъй като таксиметровите шофьори се оплакват, че е застрашено препитанието им. Компанията съобщи, че е „принудена да прекрати” услугите си.

На 18 януари десетки автомобили блокираха Гран Виа, която през лятото на миналата година също бе задръстена от таксита по повод на друг протест.

Стачката бе предизвикана от новите правила, обявени от регионалното правителство на Каталуния, които принуждават клиентите да резервират така наречените ВТС - туристически превозни средства с шофьор - най-малко 15 минути преди желания от клиента час.

Таксиметровите шофьори обаче твърдят, че услугите, които ВТС предлагат, не са идентични с таксиметровите и поради това тези превозни средства по закон трябва да бъдат резервирани от 12 до 24 часа предварително.

"Искаме двете услуги да бъдат ясно разграничени и единственият начин това да стане възможно се крие в лицето на предварителната резервация,“ споделя Луис Бърбъл, ръководител на Съюза на такситата в Каталуния.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.