Uber затваря своя български офис


Uber затваря своя български офис
Снимка: Getty Images/Guliver

2519

Uber затваря офиса си в София. Работата на офиса беше блокирана преди година, когато услугата за споделено пътуване беше забранена у нас. От началото на ноември американският стартъп вече няма да има и местен екип и ще бъде преустанови подкрепата на партньора си. Това стана ясно от съобщение на компанията до сътрудниците ѝ в България.

Изявлението не разкрива дали технологичен компания ще затвори и научноизследователския си център в София, който разработва и поддържа високотехнологичен софтуер за нуждите на Uber в цял свят. Инженерният център, който отвори врати през 2015 г. и получи сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции, е един от шестте центъра на Uber в света, които предоставят и създават дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави.

„Работим съвместно с партньори от информационно-технологичната индустрия, за да поставим новите дигитални услуги като Uber в действащото законодателство. Нашата мисия е да рестартираме услугата в София възможно най-бързо", се казва още в съобщението, цитирано от Economic.

Uber навлезе на българския пазар през 2014, но на следващата година услугата ѝ беше забранена у нас. Тогава Върховният административен съд (ВАС) потвърди решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за спиране на услугата поради обвинения срещу компанията за нелоялна конкуренция, въпреки нейните близо 40 000 български потребители.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички