Unilever окончателно придоби българските сладоледи Denny

Unilever окончателно придоби българските сладоледи Denny
Източник: Thinkstock/Guliver

Unilever официално обяви, че придобиването на сладоледи Denny вече е факт. Първоначално новината беше анонсирана през месец юли тази година, а след одобрението през октомври от страна на Комисията за защита на конкуренцията сделката официално е финализирана.

Основана през 1993 година от предприемачите Цветан Цветанов и Румен Данчев, Denny е български производител на сладоледи с над 100 служители и годишен приход от 6.2 милиона евро за 2017 година. Също така компанията разполага с фабрика във Велико Търново и изградена мрежа за дистрибуция в цялата страна.

Българското подразделение сладоледи на Unilever и сладоледи Denny ще оперират заедно в бъдеще, като Управляващ директор на новото подразделение ще бъде Цветан Цветанов. Придобиването на Denny разширява бизнеса на Unilever в региона и обогатява портфолиото на компанията, за да може тя да предлага продукти в различни ценови категории и да задоволи комплексните нужди на клиентите си.

От Unilever споделиха, че системата им за разпространение ще работи в полза и на Unilever, и на сладоледи Denny, за да бъде достъпен целият им продуктов асортимент. Компанията ще развива категорията, като обедини всички силни страни на бизнеса на сладоледи Denny с познанията, с които разполага Unilever в световен мащаб.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.