Уорън Бъфет: Едно решение в живота отделя успелите хора от останалите

Уорън Бъфет: Едно решение в живота отделя успелите хора от останалите
Източник: Getty Images/Guliver

Милиардерът Уорън Бъфет е машина за мъдри цитати. Обикновено те са свързани с бизнеса и инвестициите, но всъщност могат да се приложат и за всяка една сфера на живота, в която искате да постигнете успех, пише Business Insider.

Бъфет често говори например за качествата, които трябва да притежава добрия лидер. На първо място той трябва да притежава достойнство.

Според близо 90-годишният богаташ обаче има едно най-важно решение, което отделя най-успелите хора от останалите - решението да инвестират във връзките и отношенията си с честни етични хора.

Преди известно време Бъфет изнася реч пред студенти от Университета на Флорида и им дава задача - да си изберат един от своите състуденти, от чиито бъдещи доходи биха искали да получават по 10% до края на живота си. Разбира се, идеята била да изберат човек, за когото смятат, че ще постигне най-големи успехи.

"Вероятно ще предпочетете този с изразени лидерски качества, този, които мотивира останалите да са по-добри и да развиват интересите си. Това трябва да е честен, щедър човек, който оценява приноса на останалите", казва Бъфет.

 

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.