Управителят на Предприятие ВЕЦ Пловдив към НЕК е подал оставка


Управителят на Предприятие ВЕЦ Пловдив към НЕК е подал оставка
Снимка: Actualno.com/Петя Бързилска

7344

Приключи проверката на Предприятие ВЕЦ Пловдив към „Националната електрическа компания“ ЕАД, разпоредена от министъра на енергетиката Теменужка Петкова, съобщиха от пресцентъра на министерството. Проверката имаше за задача да установи твърдения на служителите на Предприятие ВЕЦ за нарушения на управителя на предприятието Веселин Маневски, изнесени в сигнал до Министерството на енергетиката през февруари 2017 г.

Проверката не установи административни нарушения, свързани с определянето на работната заплата и допълнителното материално стимулиране във фирмата. Разработени са и се прилагат правила за създаване на организация за изпълнение на поставените задачи, които гарантират законосъобразното управление на административните процеси, е записано в изводите на проверяващия екип.

В ръководния екип на Предприятие ВЕЦ Пловдив е налице конфликт, сочи друг извод от направената проверка. Ангажирането на голяма част от персонала като страна в междуличностните отношения в ръководството на фирмата сочи, че работниците и служителите са допуснали личните им пристрастия да влияят върху изпълнението на техните задължения.

Въз основа на тези изводи и с оглед възстановяването на професионалните взаимоотношения и подобряването на работния микроклимат в предприятието, изпълнителният директор на НЕК ЕАД следва да предприеме необходимите действия, включително и вземане на кадрови решения, препоръчва проверяващият екип.

Маневски е депозирал своята оставка, която е приета от ръководството на НЕК, считано от 15 юни 2017 г.

Предприятие ВЕЦ към НЕК ЕАД е от стратегическо значение за енергийната система на страната. То поддържа и експлоатира 30 водноелектрически централи като 15 от тях работят в четири каскади: „Батак“, „Въча“, „Арда“ и „Белмекен-Сестримо“. Общата им инсталирана мощност е близо 3 хил. мегавата.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички