Управителят на рудник "Бабино": Преизчисляват се заплатите на миньорите


Управителят на рудник "Бабино": Преизчисляват се заплатите на миньорите
Снимка: БГНЕС

2673

Рудник „Бабино” е нерентабилен. Това каза на пресконференция пред медии Красимир Чаврагански, управител на рудника, предаде "Фокус".

По думите му настъпилата ситуация (миньорите от рудника протестират втори ден - бел.ред.) е в следствие на изключително намаления приход за месец септември. В момента в рудника се водят на работа 736 души, като през месец септември 272 не са били на работа. Чаврагански упрекна голяма част от служителите си, че са ползвали фалшиви болнични и по този начин възпират работата на рудника. Той поясни, че 4% от неявилите се на работа не са имали причина за това.

За месец септември е бил заложен добив след изпълнението, на който е трябвало да бъде осигурена издръжката на рудника от 1 млн. и 100 хил. лева.

„За съжаление само 37% от определеното за месеца е изпълнено”, каза Чеврагански. Той посочи, че през днешния ден счетоводството на рудника извършва преизчисление на работните заплати и ако се определи, че трябва да бъдат извършени доплащания, те ще бъдат направени.

Според него по никакъв начин не могат да бъдат изпълнени новите искания на стачкуващите за изплащане на възнагражденията за месец септември.

В момента са предприети спешни мерки за извеждане на миньорите от рудника и се непрекъснато се водят преговори. Работниците под земята имат достъп до храна и вода, твърди Чеврагански.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички