Увеличаване на данък за таксита до 720 лв. планира Община Ловеч


Увеличаване на данък за таксита до 720 лв. планира Община Ловеч
Снимка:

3017

Превозвачи и таксиметрови шофьори в Ловеч излязоха на протест заради намерението на общината да въведе от догодина данък от 720 лева за таксиметров автомобил. Шествието от около сто таксита премина по централните улици на Ловеч, но не се стигна до блокиране на движението. Това съобщава БНР.

Според протестиращите това ще е един от най-високите данъци за таксиметров превоз в страната. Кметът на града Корнелия Маринова обясни част от мотивите на Общината за въвеждането на данък в такъв размер.

„Има стоянка, на която таксиметровите шофьори, за разлика от тези в много други градове, не заплащат нищо. На платените паркинги, ако гражданинът спре, ще трябва да си плати. Този данък излиза, че е 2 лв. на ден, 2 лв. на ден е паркомястото. Мисля си, че това никак не е голяма сума“, каза Маринова.

Таксиметрови шофьори посочиха, че данъкът ще е непосилен за тях и настояват той да е 300 лв., колкото е минималният праг. Те изтъкнаха, че данъкът, който плащат техните колеги в други градове е наполовина, а с планираното увеличение в Ловеч от следващата година, те ще плащат колкото превозвачите в столицата.

Предстои обществено обсъждане на проекта за изменение на Наредбата за местните данъци, която включва и налога за таксиметровите автомобили.

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички