Уволниха шефа на McDonald's заради секс скандал


Уволниха шефа на McDonald's заради секс скандал
Снимка: Getty Images

8089

McDonald's уволни главния си изпълнителен директор Стив Истърбрук заради любовна афера с негов служител. Според управителния съвет той "е демонстрирал лоша преценка", впускайки се в любовната авантюра, предаде CNBC.

McDonald's забранява на мениджърите си да имат романтични отношения с преки или косвени подчинени. С действията си Истърбрук е нарушил вътрешните правила на компанията за бързо хранене.

"Това беше грешка. Предвид стойностите на компанията, аз съм съгласен с борда, че е време да продължа напред", пише той в имейл до служителите.

52-годишният Истърбрук стана главен изпълнителен директор на McDonald's през 2015 г. Преди това той беше главен търговски директор на McDonald's и ръководеше бизнеса във Великобритания и Северна Европа.

Истърбрук ще бъде заменен от 51-годишния Крис Кемпчински, който ръководи бизнеса на компанията в САЩ. Двамата постигнаха големи успехи начело на хранителния гигант, чиито акции поскъпнаха почти двойно от 2015 г. насам.

"Развълнуван съм да поема управлението на тази невероятна компания и съм благодарен за доверието на борда в мен. Имам особено голям късмет да бъда заобиколен от толкова талантлив екип, с който да отведем тази марка в бъдещето", пише Кемпчински в имейл до служителите.

Джо Ерлингър, който отговаря за международните пазари, ще поеме ръководството и на американското подразделение на McDonald's, като ще управлява и 14 000 ресторанта в САЩ. Преди това той ръководеше бизнеса на пазарите с висок растеж.

Компанията понесе сериозни удари върху имиджа след оповестяването на редица случаи на сексуален тормоз.

"Ясно е, че (корпоративната) култура на McDonald's е изгнила отгоре надолу. Компанията трябва да бъде напълно прозрачна по отношение на уволненията на Истърбрук и всички други напускания на изпълнителни директори, свързани с тези проблеми", казват от профсъюз, който се бори за правата на работниците във веригите за бързо хранене.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички