Уволняват Димитър Върбанов от "Господари на ефира"

Уволняват Димитър Върбанов от Господари на ефира
Източник: Facebook

Предаването "Господари на ефира" отстранява репортера Димитър Върбанов от екипа си, макар че хвърли вината за внушенията за "пребиването" му върху медиите. 

От шоуто излязоха с официална позиция, след като по-рано днес стана ясно, че широко тиражираното нападение над Върбанов е било доста пресилено. Това доказаха записи от охранителни камери.

"До този момент нито „Господари на ефира“, нито Димитър Върбанов са твърдели, че Върбанов е бил бит по време на разследване в склад за хранителни стоки. При разпространение на информацията по случая, в медиите бяха употребени много сензационни изрази като „жестоко пребит“ и „тежък побой“, които за щастие се оказаха силно преувеличени, което заявихме още вчера. Това по никакъв начин не омаловажава факта, че е имало физическо насилие, макар и не в такъв размер", заявяват от "Господарите".

"Вярваме и ще работим за това тази тема, да не измести фокуса от 3-месечното ни разследване, което безспорно показа закононарушения от страна на недобросъвестен търговец, създали опасност за здравето на хората.

Въпреки това, осъзнавайки отговорността, която носим пред българското общество заради огромното доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на „Господари на ефира“, считаме за редно да оповестим следното:

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с действията си след приключване на репортажа излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.

„На нас от „Господари на ефира“ в този момент повече от всякога ни се налага да бъдем безкомпромисни в ситуация като тази и независимо от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа до момента, единственото възможно решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната ценност, която „Господари на ефира“ отстоява, това е в основата на всичко, което правим", допълва се в позицията.

Случаят с нападението над Димитър Върбанов се коментира от няколко дни, като отношение взе дори премиерът Бойко Борисов. Днес обаче стана ясно, че истината не е точно такава, каквато се представя, и не е имало побой, а само бутане на репортера.

От Нова телевизия излязоха с позиция, в която се разграничават от случилото се, а от прокуратурата обявиха, че обмислят дали да не обвинят Върбанов в лъжесвидетелстване.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.