Уволняват горски шефове заради скандален купон в деня на траур


Уволняват горски шефове заради скандален купон в деня на траур
Снимка: БГНЕС

2757

Директорът на Регионалната дирекция по горите в Шумен Емил Гелов, чиито служители бяха заснети от bTV да се веселят след семинар в деня на траур, ще бъде освободен от поста си. Това обяви земеделският министър в оставка Десислава Танева, предаде телевизията.

Тя изрази „личното си човешко възмущение” от видяното и отбеляза, че е въпрос първо на лично усещане и морал човек да прецени как да действа в тежкия момент, който страната преживява. От думите й стана ясно, че тя е обсъдила случилото се и с премиера Бойко Борисов.

Земеделският министър заяви, че няма възможност да следи мероприятията на всичките си служители, макар по-рано в предаването колегата й в кабинета Божидар Лукарски да разказа, че е наредил на свои подчинени да празнуват по-обрано предстоящите празници в Банско.

Танева заяви още, че и другите отговорни лица, които са допуснали празничния край на семинара, ще се разделят с постовете си.

Минути по-рано Гелов посочи, че организатори на събитието са били от РДГ-Варна, а е имало служители и от други дирекции.

„Можеше да мине и при по-тиха форма”, призна той, но подчерта, че не става дума за тържество, защото хората си стояли по масите и вечеряли.

„Вечерята започна с минута мълчание за жертвите на инцидента, след което всички служители изпратиха есемес в подкрепа на пострадалите”, разказа Гелов.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички