Уволняват служители на горски стопанства заради нарушения


Уволняват служители на горски стопанства заради нарушения
Снимка: БГНЕС

2641

Ще бъдем непримирими към всички нарушения извършени от наши служители в системата, без значение на какво ниво са, когато имаме основателно предположение, че със своите действия допринасят за увреждането на горското богатство. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева след откриването на 62-та Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазване на дивеча, по повод освободените от постовете си двама служители на горски стопанства, предаде "Фокус".

Танева поясни, че уволненията ще бъдат вследствие на проверки, които са извършени в Държавно горско стопанство „Алабак”, в обхвата на Южно централно предприятие.

„Вие знаете, че там районът пострада от снеговалежите и има много пропаднала дървесина. Тази дървесина трябва да се усвои, за да не се повредят горските насаждения. Има издадени 141 позволителни за сеч, за добиването на 2 600 кубика дървесина. При проверка по сигнал се установява, че заедно с тези позволителни, е добита и друга дървесина, която не е била маркирана", поясни Танева.

По думите ѝ второто уволнение на директор се намира в обхвата на Югозападно държавно предприятие. „Става въпрос за други практики. В момента тече проверка, до края на деня ще има резултат. Вчера постъпиха сигналите, днес сме назначили проверка, до края на деня, ако имаме резултат ще вземем решение”, допълни още министърът.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички