В Ню Йорк изграждат микроапартаменти

В Ню Йорк изграждат микроапартаменти
Източник: Getty Images

Ню Йорк – град, известен със своите високи наеми и все повече хора, живеещи сами, ще започне да предлага съвсем нов тип домове – микроапартаменти.

Жилищата ще са големи средно от 24 до 34 кв. м и първата сграда от новото строителство се очаква да посрещне първите си обитатели в Манхатън тази есен. Доскоро в града беше забранен строежът на апартаменти по-малки от 37 кв. м., предаде АФП.

В нея ще се съдържат 55 студия, като всяко едно от тях ще разполага с кухненски бокс, баня, място за багаж и близо 3 м високи балкони. Домакинските уреди в кухните също ще са съобразени с размерите на апартаментите – там ще има мини съдомиялна, мини хладилник и микровълнова печка, но не и обикновена печка.

В момента продължава строежът на отделните микроапартаменти, които впоследствие ще бъдат транспортирани с камиони до мястото на строежа, който е градска собственост. Отделните апартаменти ще бъдат сглобени заедно в рамките на две седмици през юни. След това ще бъде поставен покрив и ще се добави тухлената фасада на сградата.

Цената на новите жилища още не е известна.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.