В Румъния разкриха мрежа от 100 компании, укривали данъци


В Румъния разкриха мрежа от 100 компании, укривали данъци
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3005

Румънските инспектори за борба с измамите откриха мрежа за укриване на данъци, съставена от повече от 100 компании, които са причинили щети от 21,4 млн. леи (4,6 милиона евро) на държавния бюджет, като тези средства представляват данък върху добавената стойност и данък върху печалбата.

Компаниите, проверени от инспекторите за борба с измамите, са регистрирали фалшиви покупки на различни стоки или услуги в своите счетоводни документи, съобщиха от прессъобщението на данъчната агенция ANAF. Компаниите, които трябваше да доставят тези стоки или услуги, всъщност не са имали възможността да го направят.

Хората, които стоят зад този механизъм, чрез който се извършват незаконни дейности, са създали "призрачни" компании с имената си или с имената на хора с несигурно финансово положение от Румъния или Република Молдова. Тези хора са приели да бъдат в качеството на съдружниците или администраторите в дружествата и да откриват банкови сметки на техните имена, без да са запознати с икономическата активност на дружествата, заключават от ANAF.

Освен това хората, които стоят зад тази мрежа, се възползват от незаконните печалби, като изтеглят значителни суми от банките, като използват сметки за закупуване на зърно или дървесина или изтеглят пари директно от банкомати.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички