В София ще строят нов квартал

В София ще строят нов квартал
Източник: БГНЕС

Нов квартал ще бъде изграден в столицата. Той ще се намира в района на бул. „Черни връх" и ул. „Сребърна", съобщи главният архитект на столицата Здравко Здравков пред националната телевизия.

Кварталът ще е разположен на мястото на бившите индустриални предприятия в производствената зона "Хладилника" и ще разполага с жилища за 12 000 души.

През януари догодина предстои и обсъждането на наредба за градската среда, която ще включва изисквания за цветовете и оформянето на фасадите.

Идеята е да не се допуска саниране на парче и разнообразие от шлайфан или щампован бетон пред новите сгради. Освен задължителни цветове за фасадите, ще има изисквания и за това къде да бъдат поставени и климатиците по сградите - уредите ще трябва да не се виждат, да не шумят и да не капят.

Първите стандарти, които ще бъдат създадени пилотно, ще са за улиците "Граф Игнатиев", "Цар Шишман", "6-ти септември" и "Солунска".

Подробните устройствени планове на кварталите "Дружба" 2, "Мусагеница", "Люлин" 1 и на булевард "Сливница" също ще бъдат завършени догодина. Ще бъде готов и планът за велосипедна и пешеходна връзка по трасето на бившата жп линия от гара "Пионер".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.