В новия парламент няма да има специална комисия, която да следи КЕВР


В новия парламент няма да има специална комисия, която да следи КЕВР
Снимка: БГНЕС

2374

Народните представители приеха предложението за отпадане на точката за създаване на Комисия за наблюдение на дейността на КЕВР в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. „За“ гласуваха 135 народни представители, а 74 гласуваха против.

Предложението бе на народния представител от ГЕРБ Данаил Кирилов и председател на временната комисия за създаване на правилник за работата на Народното събрание. Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев възрази срещу предложението, тъй като според него това е лош знак на гражданите. „Едва ли има друг регулаторен орган, чийто решения по същество да касаят толкова граждани“, заяви Жельо Бойчев и допълни, че ако комисията отпадне, гражданите ще изтълкуват това като знак, че нещо се укрива или прикрива. „Няма по-подходящо място от Народното събрание, където да се задават въпроси и да се търсят отговори“, заяви той.

В отговор Данаил Кирилов обясни, че става въпрос за промяна на дефиницията на комисията в подкомисия и работата на комисията ще се интегрира в Комисията по енергетика. „Молбата ми е да се насочим към прагматичния ефект, а не към фаворизиране на структурата“, заяви Данаил Кирилов. „Съображенията са изцяло функционални, няма да успеем да покрием 24 комисии“, каза още той.

С приемането на създаването на Комисия за наблюдение на приходните агенции, борба със сивата икономика и контрабандата броят на комисиите в парламента се запазва на 23.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички