В тези градове е по-евтино да пътуваш постоянно с Uber, отколкото да имаш кола

В тези градове е по-евтино да пътуваш постоянно с Uber, отколкото да имаш кола
Източник: Getty Images/Guliver

Услуги като Uber и Lyft са много популярни в големи градове, особено за придвижване в по-късните часове. Много хора обаче все още ги смятат за извънредни разходи, а не за ежедневни средства за транспорт.

Пътуването в голям град винаги е скъпо, но ново проучване показва, че на някои места дори частното транспортиране излиза по-евтино от това да имаш кола.

Изследването е на фирмата за венчър капитал Kleiner Perkins Caufield Byers и според него в Ню Йорк, Лос Анджелис, Вашингтон и Чикаго излиза по-изгодно да ползваш всеки ден Uber, отколкото да си притежаваш автомобил.

Разглеждат се фактори като цена на поддръжката на колата, застраховка, цени на горивата и платеното паркиране, съобщава Travel + Leisure.

Оказва се, че собствениците на автомобили в Ню Йорк трябва да отделят средно по 218 долара на седмица за тези неща, спрямо 142 долара, които биха похарчили за Uber. Във Вашингтон пък съотношението е 130 към 96 долара.

Разбира се, в градовете спокойно може да се ползва и публичния транспорт. В Ню Йорк месечна карта излиза около 121 долара.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.