ВМЗ инвестирали 18 млн. лева в машини през 2016 г.


ВМЗ инвестирали 18 млн. лева в машини през 2016 г.
Снимка:

2391

През 2016 година ВМЗ-Сопот е инвестирало над 18 млн.лв. в закупуването на нови машини и съоръжения, транспортни средства и модернизация. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, който бе на работно посещение във „ВМЗ“ ЕАД на площадки Иганово и Сопот, съобщиха от Министерството на икономиката.

Лукарски посети площадка Иганово, където се запозна с новата система за периметърна охрана и видеонаблюдение, която ще спомогне за повишаване на мерките за сигурност. В Сопот министърът на икономиката откри и обновения автопаркинг за специализиран транспорт. В него са инвестирани около 1 млн. лева собствени средства на предприятието. Той разгледа и цех 350, който е с нова поточна линия.

Заводът се нарежда на челни позиции по продажби, които през тази година са за над 303 милиона лева, в сравнение с 2015 година, когато са били едва 25 милиона лева.

Министърът на икономиката изтъкна, че през 2016 г. ВМЗ-Сопот се е утвърдил като значим фактор в българския военно–промишлен комплекс. По думите му предприятието осигурява голяма част от заетостта в региона, въз основа на което безработицата е около 3 % и е два пъти по-ниска от средната за страната.

Той допълни, че персоналът вече е около 4 100 души, като от началото на 2016 г. е увеличен с близо 1 100 човека, а средната работна заплата достига над 950 лв. след въвеждане на бонусната система за допълнително материално стимулиране.

Министърът се срещна и със студентите, които са се записали в програмата за подготовка на кадри на ВМЗ в Техническия университет в Пловдив, действаща от началото на септември.

Членът на борда на директорите Владислав Тоцев уточни, че заводът поема стипендията за първия семестър и при добър успех ще се финансира и по-нататъшното обучение на студентите.

 

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички