Валери Симеонов призова да не се прави протест в негова подкрепа

Валери Симеонов призова да не се прави протест в негова подкрепа
Източник: БГНЕС

Кой стои зад контрапротеста, който утре (24 октомври), от 10:00 часа пред Министерския съвет, ще подкрепи вицепремиера Валери Симеонов? По негови собствени думи в Министерския съвет организатори са Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, Национално сдружение "Българска домашна ракия", Национално обединение на младите фермери в България, както и АИКБ, БСК и други работодатели.

Симеонов обаче поиска този контрапротест да не се провежда, защото го видя като "средство на уличен натиск" и освен това пречел на нормалния живот в София, но благодари за подкрепата.

Оставка или не?

Какво да коментирам, не вярвам някой да е бил изненадан, аз не бях изненадан, нормално е – така Симеонов коментира желанието на лидера на "Атака" Волен Сидеров вицепремиерът да се оттегли. Да, правителството може да продължи да съществува, ако подам оставка - не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Но не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - имам собствено мнение, изразил съм го, ще продължа да го правя и да говоря истината, каза още лидерът на НФСБ.

С Бойко Борисов не съм говорил, нито с някой друг от партньорите ми, добави вицепремиерът. И определи протестът срещу него като "тюрлюгювеч". Той каза и, че "има доста възбудени хора, пишат ми на SMS-и, обаждат ми се по телефона, не е за коментиране".

Припомняме, че днес (23 октомври), от 14:30 трябва да има коалиционен съвет, на който темата с оставката на Валери Симеонов да бъде обсъдена. Самият той заяви, че около 16-16:30 "ако решим да има брифинг, ще ви поканим".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.