Валери Симеонов се извини на протестиращите майки "по искане на Коалиционния съвет"

Валери Симеонов се извини на протестиращите майки
Източник: БГНЕС

Поднасям своите извинения, по никакъв начин не съм целял да обидя кого и да било. Това заяви вицепремиерът Валери Симеоновв извънредно кратко обръщение от Министерския съвет, като уточни, че го прави "по искане на Коалиционния съвет". Той добави, че "не е нужно да се аргументира".

"По никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било", заяви вицепремиерът. Симеонов каза и, че семейството му е потърпевшо точно що се отнася до ситуация с увреждания (бел. ред. - става въпрос за сина му, който е страдал от тежка зависимост от наркотици). Той уточни и, че според възможностите си винаги е помагал на хора с увреждания.

Вицепремиерът с ресор "демографска политика" "омекна" за буквално час, след като малко преди 8 часа сутринта, в ефира на БНТ, обяви, че нямало да се извини, защото предпочитал да е докрай откровен, а не да е двуличен. А зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов също в поредицата сутрешни блокове - този път този на Нова телевизия, описа казаното от Симеонов за майките на деца с увреждания ("кресливи жени" и "уж болни деца") като "лапсус" и че той лично, ако направи такъв "лапсус", ще се извини веднага. Веселинов обаче каза и, че управляващата коалиция не работи.

Същевременно разжалваният през тази година като зам.-председател на Народното събрание и едно от знаковите лица в БСП Валери Жаблянов поиска Симеонов да дойде да обясни лично пред Народното събрание отношението си към майките на деца с увреждания. Няма какво този човек да бъде слушан тук, защото процедурата по изслушване се отнася до политики, а не до възпитание - ако Валери Симеонов дойде на изслушване, парламентарната група на ДПС няма да присъства, отвърна Йордан Цонев, по-известен в обществото с прякора си Ментата. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обаче поиска от името на партията си оставката на Симеонов.

В крайна сметка Народното събрание не прие предложението на БСП Симеонов да бъде изслушан.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.