Валери Симеонов твърди, че още един министър е замесен в "Апартаментгейт"


Валери Симеонов твърди, че още един министър е замесен в "Апартаментгейт"
Снимка: БГНЕС

3521

По повод призива на премиера шефът на ВКС Лозан Панов и шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев да подадат оставки или да се оттеглят, докато прокуратурата ги проверява за "Апартаментгейт", лидерът на НФСБ и коалиционен партньор Валери Симеонов заяви: "Призивът си е негов, не е мой. Добре е Борисов по-внимателно да си огледа министрите, че и там има такива" и уточни: "Овча Купел, Бързарица 2 - 142 кв. метра за 61 хиляди лв.", но не посочи чий е имотът. "Намерете го кой е!", постави задача на журналистите той.

Според кулоарни слухове става въпрос за имот на министъра на туризма Николина Ангелкова. Бившият вицепремиер отказа да отговори дали е подал сигнал за въпросния случай в "Овча купел" и не каза дали става въпрос за министър или зам.-министър, нито дали за жена или мъж.

Симеонов уточни, че 220 евро е цената на груб строеж в София през 2008 година. "Аз не говоря измишльотини", каза лидерът на НФСБ. В отговор на въпрос на Actualno.com коя фирма е строила сградата, Симеонов заяви, че не е редно да се търси фирмата, защото установеното за "Артекс" било масова практика в строителството в България.

"Масова практика на укриване на данъци, впоследствие на намаляване на данък "Сгради" към общините - значи втори вид данък се укрива и всичко това няма как да не е било известно на конкретните регионални служители на НАП, както и на общината", подчерта Симеонов. По думите му "няколко човека станаха жертви на политическа кампания, която показа на обществото една масова практика на злоупотреби в строителството". Положителното според него ще е ако в нотариалните актове се слагат истинските цени: "Дай Боже това да стане, защото ще вкара в бюджета едни средства, които досега са били в сивия сектор. За "Апартаментгейт" е категоричен - "това беше политическа кампания, насочена към конкретни хора, не без съдействието на хора от изпълнителната власт".

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички