Валери Симеонов твърди, че още един министър е замесен в "Апартаментгейт"

Валери Симеонов твърди, че още един министър е замесен в
Източник: БГНЕС

По повод призива на премиера шефът на ВКС Лозан Панов и шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев да подадат оставки или да се оттеглят, докато прокуратурата ги проверява за "Апартаментгейт", лидерът на НФСБ и коалиционен партньор Валери Симеонов заяви: "Призивът си е негов, не е мой. Добре е Борисов по-внимателно да си огледа министрите, че и там има такива" и уточни: "Овча Купел, Бързарица 2 - 142 кв. метра за 61 хиляди лв.", но не посочи чий е имотът. "Намерете го кой е!", постави задача на журналистите той.

Според кулоарни слухове става въпрос за имот на министъра на туризма Николина Ангелкова. Бившият вицепремиер отказа да отговори дали е подал сигнал за въпросния случай в "Овча купел" и не каза дали става въпрос за министър или зам.-министър, нито дали за жена или мъж.

Симеонов уточни, че 220 евро е цената на груб строеж в София през 2008 година. "Аз не говоря измишльотини", каза лидерът на НФСБ. В отговор на въпрос на Actualno.com коя фирма е строила сградата, Симеонов заяви, че не е редно да се търси фирмата, защото установеното за "Артекс" било масова практика в строителството в България.

"Масова практика на укриване на данъци, впоследствие на намаляване на данък "Сгради" към общините - значи втори вид данък се укрива и всичко това няма как да не е било известно на конкретните регионални служители на НАП, както и на общината", подчерта Симеонов. По думите му "няколко човека станаха жертви на политическа кампания, която показа на обществото една масова практика на злоупотреби в строителството". Положителното според него ще е ако в нотариалните актове се слагат истинските цени: "Дай Боже това да стане, защото ще вкара в бюджета едни средства, които досега са били в сивия сектор. За "Апартаментгейт" е категоричен - "това беше политическа кампания, насочена към конкретни хора, не без съдействието на хора от изпълнителната власт".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.