Валери Симеонов: Оставката ми не е толкова важна

Валери Симеонов: Оставката ми не е толкова важна
Източник: БГНЕС

Оставката на г-н Симеонов не е толкова важна. Всеки може да иска оставки, особено политически партии и политически лидери. Това каза след среща с работодателски организации в Министерския съвет вицепремиерът Валери Симеонов.

Припомняме, че днес ще се проведе мащабен протест с искане за оставката на Симеонов, а поводът е негово обидно изказване за децата с увреждания и протестиращите майки.

„Оставката представлява самостоятелно решение за освобождаване на пост. Причините за нея могат да бъдат лични и морални ако съответният човек смята, че е допуснал грешка и иска по този начин да изкупи вината си. Втората причина за искане на оставка е по политически причини. В резултат на политическо решение. Такова решение може да вземе коалицията, същите, които са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по мое желание. Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми, ще я подам“, заяви Симеонов, цитиран от БГНЕС.

Той обясни, че такова искане може да бъде отправено от 5-ма души, сред които Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Когато те поискат оставката ми, ще я подам, добави Симеонов.

„По втората причина - по лични съображения, не виждам защо. Аз съм казал истината. Знам че боли, но това е истината и ще продължавам да казвам истината“, подчерта вицепремиерът и добави, че третият начин за освобождаване от длъжност е по процесуален начин – с отстраняване.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.