Вдигат заплатите на специалистите по борба с градушките

Вдигат заплатите на специалистите по борба с градушките
Източник: БГНЕС

Исканията специалистите по борба с градушките, които преди дни излязоха на протести, ще бъдат изпълнени. Това стана ясно от думите на инж. Ваньо Славеев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция "Борба с градушките", пред "Фокус".

"Исканията на служителите за заплащането и за броя на ракетострелците ще бъдат изпълнени, така че те са спокойни", заяви той. 

„Като че ли стана практика преди откриване на сезона, да има стачки“, каза Славеев и уточни, че те са обусловени и от динамичната среда, в която работят служителите от Изпълнителната агенция. „В момента всички работят независимо, че навън времето е лошо. Те изкарват техниката по ракетните площадки. Не сме спирали и няма да спрем“, посочи той.

По думите му исканията им по отношение на заплащането и броя ракетострелци на ракетоплощадка са мотивирани и нормални.

"На 27 април откриваме противоградовия сезон, тъй като на места в края на месеца има вероятност от твърди валежи", допълни Славеев.

„Метеорологичната обстановка е много динамична и очакваме към 28-30 април да мине опашката на фронта, който в момента е в България. На места тези дни има вероятност за твърди валежи. Датата за откриване на активния сезон е съобразена с метеорологичната обстановка. Затова на 27 април откриваме сезона и от този момент нататък имаме готовност да работим по предотвратяване на твърдите валежи“, каза той.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.