Вече можете да откривате безплатен Wi-Fi чрез Facebook

Вече можете да откривате безплатен Wi-Fi чрез Facebook

Вече можете да откривате безплатен безжичен интернет в района си чрез Facebook. Социалната мрежа пусна нова версия на приложението си за Android. В нея е добавена функцията 'Find Wi-Fi', чиято основна цел е да улесни процеса на откриване на публични Wi-Fi мрежи.

Опцията ще е особено полезна за хората, на които им се налага да пътуват често в чужбина и искат да спестят трафик на мобилен интернет, предаде AndroidHeadlines.

Новата функция ще улесни сърфирането в районите, където връзката към интернет не е достатъчно силна. Досега "Find Wi-Fi" бе достъпна само в някои страни, но вече ще може да се ползва от всички 2 млрд. потребители на социалната мрежа.

Тази страна скоро ще бъде вторият най-голям пазар на смартфони

До две години Индия ще стане втория по големина пазар на смартфони в света, изпреварвайки САЩ, прогнозира анализато...

След като я активирате, ще виждате не само списък с наличните публични мрежи, но също и околните мрежи, които се поддържат от бизнес средите. Така функцията ще ви позволи по-лесно да си комуникирате с тях и да използвате услугите им.

За да може да използвате 'Find Wi-Fi', трябва да инсталирате последната версия на Facebook от Google Play. След като го направите, отворете "Моre" раздела в основното меню, където ще откриете функцията. Кликването върху нея ще ви покаже интерактивна карта с околните Wi-Fi, към които можете да се свържете безплатно.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.