Венеция забрани влизането на круизни кораби


Венеция забрани влизането на круизни кораби
Снимка: Getty Images

9058

Властите във Венеция започват да отклоняват круизните кораби от историческия център на града, което се разглежда като победа за местните жители, уморени от гледката на огромните плавателни съдове, закриващи пейзажа пред прозорците им, съобщава CNN.

Някои кораби ще бъдат насочвани към терминалите във Фусина и Ломбардия от следващия месец. Това означава, че те повече няма да акостират във Венецианската лагуна и ще стоят далеч от централните венециански острови.

"Целта е да се пренасочат около 1/3 от круизните кораби, които вече са заявили желание да плават до Венеция до 2020 г. Плаващите дворци ще трябва да отидат другаде", заяви министърът на инфраструктурата и транспорта на Италия Данило Тонинели.

Решението идва след протести в града срещу огромните лайнери, които необезпокоявано плават във венецианските канали и нарушават спокойствието на местните жители. Между април и октомври близо 32 000 туристи са слизали на брега на ден.

За да ограничат притока и замърсяването местните власти на Венеция въвеждат от септември и нови мерки. Еднократните посещения във Венеция ще се таксуват по 10 евро. Туристите, които остават да преспят няма да плащат тази такса, тъй като тя вече е включена в цената на нощувката в хотел.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички