Венеция забранява откриването на нови хотели


Венеция забранява откриването на нови хотели
Снимка: iStock/Guliver

3898

Властите във Венеция ще забранят откриването на нови хотели в историческия център на града като част от плановете за защита на града от прекалено струпване на туристи.

Предложената забрана е една от последните мерки, обмисляни за защита на града от все по-сериозните проблеми, идващи с увеличението на броя на туристите.

Съветникът по градско планиране във Венеция Масимилиано Де Мартин е представил плана на кмета и описва мерките като "жизнено необходими за опазването на града", пише британският в. Telegraph.

Той коментира пред местни репортери, че все повече жилищни сгради се превръщат в хотели, изтласквайки местните жители и рискувайки да увредят "социалната тъкан на града".

Населението на Венеция продължава да спада в годините, достигайки едва 55 000 жители през 2016 г. Ако местните продължат да напускат със същите темпове, изчисленията показват, че до 2030 г. Венеция няма да има нито един жител.

Тази тенденция поставя туристите в нещо като сблъсък с венецианците, които проявяват ясно своите чувства, протестирайки срещу притока на посетители. Някои гневни жители дори са използвали гондоли, за да блокират круизните кораби по канала Giudecca. Като резултат някои круизни оператори са намалили броя на корабите, които акостират в пристанището на Венеция.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички