Венецуела остана без ток

Венецуела остана без ток
Източник: БГНЕС

Правителството на Венецуела преустанови работата в страната и посещението на училище поради мащабно прекъсване на тока, което продължава от предишната вечер и засяга по-голямата част от страната, предаде БГНЕС.

Президентът Николас Мадуро, който осъди аварията като акт на саботаж, взе решение "да улесни усилията за възстановяване на електроенергийните услуги в страната", заяви вицепрезидентът Делси Родригес.

Столицата Каракас остана напълно без ток вчера привечер. Каракас е един от най-уязвимите на престъпност градове в света, така че хората се прибират рано, преди залез слънце.

Телефонните услуги и достъпът до интернет също бяха прекъснати.

Международното летище на столицата също е засегнато.

Футболен мач за Копа Либертадорес в град Баркисимето бе отложен.

Родригес написа в Twitter, че Венецуела е "жертва на имперската електрическа война!"

"Обединените венецуелци ще спечелят. Пучистите няма да минат", пише тя.

Венецуелците са привикнали към прекъсване на тока. От години това е често срещано явление в западната част на богатата на петрол страна, но в крайна сметка проблемите стигнаха и до Каракас и до други райони.

Критиците обвиняват правителството, че не инвестира в поддръжката на електрическата мрежа, въпреки че правителството често обвинява външните фактори, когато светлините угасват.

Държавната енергийна компания Corpoelec заяви, че е имало саботаж в голямата водноелектрическа централа „Гури“ в щата Боливар. Съоръжението е едно от най-големите в Латинска Америка.

Мащабната авария в подаването на електричество не остана незабелязана и за държавния секретар на САЩ Майк Помпео. Според него :“ "Недостигът на енергия и гладът са резултат от некомпетентността на режима на Мадуро".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.