Веселин Марешки се отказа от имунитета си

Веселин Марешки се отказа от имунитета си
Източник: БГНЕС

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки и депутатът Кръстина Таскова са се отказали от имунитетите си, поискани им от прокуратурата. Това заяви Марешки на брифинг, предаде "Фокус".

Попитан отказва ли се „Воля“ от идеята да бойкотира работата в пленарна зала докато вицепремиерите Симеонов и Каракачанов не подадат оставка, той обясни: „Казахме, че ако няма други начини за изхвърлянето на двамата от властта, можем да прибегнем в краен вариант и до неявяване в зала. Симпатизантите ни казаха, че това би било бягство от отговорност и не са ни пратили тук, за да се крием по кулоарите“.

„Зачитам изказване на Мая Манолова докато беше член на БСП: ГЕРБ са като второразряден отбор, който не може да си играе играта и пречи на другия тим. Решили са да се излагат, държат се като на махленско футболно игрище“. „Ние няма да се държим като второразряден тим, ще държим на избирателите си“, заяви Веселин Марешки.

Припомняме, че преди дни главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на шестима депутати, сред които Марешки.

Обвиненията касаят дейност на Веселин Марешки като съдружник и управител на „Фармнет“ ООД – Варна, а на Кръстина Таскова и Пламен Христов от "Воля" като регионални мениджъри, свързана с отправени заплахи за увреждане на имуществото към собственици на аптеки, с цел те да бъдат принудени да закупуват лекарства и лекарствени средства само от „Фармнет“ ООД, при неизгодни за тях условия – по-високи цени спрямо другите доставчици, изтъкват още от държавното обвинение.

Спрямо тях тримата по досъдебно производство, започнало в ОП – Варна, са повдигнати и предявени обвинения за изнудване.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.