Ветко Арабаджиев не е платил над 7 млн. лева глоби на своя пречиствателна станция


Ветко Арабаджиев не е платил над 7 млн. лева глоби на своя пречиствателна станция
Снимка: Facebook/Маринела Арабаджиева

4150

Регионалната екоинспекция в Бургас е внесла сигнал до прокуратурата и Националната агенция за приходите срещу бизнесмена Ветко Арабаджиев.

Сигналът е за неизплатени над 7 млн. лева глоби, наложени на пречиствателната станция във ваканционното селище “Елените“. От 2012 г. съоръжението няма разрешително за ползване като воден обект, предаде БНР.

Само тази година на Ветко Арабаджиев като собственик на пречиствателната станция на „Елените“ е наложена финансова санкция за близо 1,7 млн. лева. Съоръжението пречиства отпадните води освен на хотелите във ваканционното селище, и на голяма част от почивните бази в Свети Влас, а капацитетът му е недостатъчен, каза директорът на Регионалната екоинспекция Тонка Атанасова.

"Високата санкция, която сме изчислили на "Елените", това е във връзка с резултатите, които сме получили от контролните измервания, тъй като тази пречиствателна станция, знаете, че тя е без разрешително за заустване. Взетите проби показват превишение на емисонните норми".

Тъй като наложените глоби за замърсяването и незаконното ползване на пречиствателната станция не са обжалвани, не са и платени, контролните органи са предприели и други действия.

"Ние, разбира се, сме ги дали на Националната агенция за приходите, не са събрани и по тази причина сме ги дали в прокуратурата", допълни Атанасова.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са собственици на няколко хотела у нас. Те се издирват за укриване на данъци в големи размери и към момента продължават да се укриват в чужбина.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички