Владислав Горанов: Възможно е бюджетът през януари да е на излишък

Владислав Горанов: Възможно е бюджетът през януари да е на излишък
Източник: БГНЕС

Между 400-500 млн. лева повече ще постъпят в бюджета за януари тази година в сравнение със същия период на 2014 година. Информацията съобщи в Пловдив министърът на финансите Владислав Горанов, който инспектира строителството на многофункционалната зала.

Според него много е вероятно за първи път от 2009 година насам бюджетът за януари да бъде на излишък, каза Горанов. Резервите, скрити в сивата икономика, трябва да бъдат извадени, добави той.

Само от митниците се очаква приход в бюджета в размер на 100-200 млн.лева. "Всички лоши практики в митницата трябва да бъдат изкоренени", каза министърът по повод задържането на поредния митнически шеф, информира Радио "Фокус".

Попитан дали ще има средства за великденски добавки за пенсионерите, той съобщи, че се прави анализ, но все още е рано да се каже това.

"Оптимист съм как върви изпълнението на бюджета”, каза министърът.

Данните, които при вчерашния дебат в Комисията по бюджет и финанси на НС изнесе КФН за отрицателната доходност на пенсионните фондове, не е добра новина. Това коментира министърът на финансите Владислав Горанов.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.