Внедриха изкуствен интелект в Google Play


Внедриха изкуствен интелект в Google Play
Снимка: Getty Images / Guliver

2855

Големите интернет компании разработват и внедряват активно технологии за изкуствен интелект в своите продукти и услуги. Това е обяснимо, предвид нуждата от висока степен на автоматизация при обслужването на огромен брой потребители.

От дълго време Google тества изкуствен интелект (AI) за препоръки в Google Play. В последните три седмици компанията е започнала да интегрира изкуствения интелект в най-популярния в света магазин за приложения, според публикации в специализирани медии, които се позоват на източници от отдела за AI разработки в Google. Това предава TechNews.

В резултат на това, потребителите ще получат възможност да виждат приложения и игри в Google Play, съответстващи на техните интереси, местоположение и други фактори. По този начин, подборката на приложения и игри в онлайн магазина ще стане уникална.

Новата система ще позволи на разработчиците, които публикуват приложения в Google Play, да увеличат своите приходи от онлайн магазина. Това, разбира се, ще доведе и до повече постъпления за Google. Очаква се в бъдеще компанията да започне да внедрява новата система, базирана на изкуствен интелект, и в други свои услуги.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички