Водата в София ще поскъпне с 18%


Водата в София ще поскъпне с 18%
Снимка: Getty Images/Guliver

2240

Водата в столицата най-вероятно ще поскъпне с 18 на сто. От публикуван днес протокол на закритото заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране става ясно, че членовете на регулатора не са били съгласни да бъде върнат за преработка бизнес-плана на "Софийска вода". За това е настоявал единствено председателят на комисията Иван Иванов.

Най-големият проблем се оказва високата норма на възвръщаемост от 17 процента, която е гарантирана на "Софийска вода". Според КЕВР и според Столичният общински съвет, това е икономически необосновано, въпреки че е заложено в концесионният договор и според част от членовете на комисията, тя не може да бъде променяна. Предложението нормата на възвръщаемост да бъде намалена до десет на сто предизвиква дискусиите, предаде БНР.

В крайна сметка решението за новата цена на водата в София е отложено, а работната група е натоварена да преразгледа предложението за решение. Преработеният вариант ще бъде гласуван до края на седмицата. Ако до тогава няма промяна в концесионният договор, цените ще бъдат увеличени съгласно първоначалният вариант, който предвижда скок от 18 процента.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички