Водещата австралийска телекомуникационна компания се преструктурира

Водещата австралийска телекомуникационна компания се преструктурира
Източник: iStock/Guliver

Доминиращата в Австралия телекомуникационна компания Telstra съобщи в сряда, че планира да съкрати 8000 работни места. Това е една четвърт от работната ѝ сила, като в същото време подчертава, че съкращенията са част от драстична нова стратегия за справяне с все по-конкурентната индустрия.

Решението на компанията - един от най-големите работодатели в Австралия - е част от стратегия за допълнителни съкращения на разходите с 1 млрд. австралийски долара (750 млн. щатски долара), които да се добавят към вече планираните орязвания до 2022 г., на 1,5 милиарда.

С цел допълнителни икономии компанията ще раздели своите мобилни и инфраструктурни подразделения на отделни фирми.

"Създаваме нов Telstra, който може да продължи да води пазара", каза изпълнителният директор Ендрю Пен, цитиранот AFP и БГНЕС.

"В бъдеще нашата работна сила ще бъде по-малка на брой, основана на познания, със структура и начин на работа, които са достатъчно гъвкави, за да се справят с бързите промени". "Това означава, че някои роли вече няма да бъдат необходими, някои ще се променят, ще бъдат създадени и нови". "Скоростта и темпът на промяната в нашата индустрия се задвижват все повече от технологични иновации и конкуренция", добави Пен.

"В тази среда традиционните компании, които не реагират, са най-изложени на риск", посочи той.

Telstra разполага с редица бизнеси, включително фиксирани услуги, широколентов пренос на данни, мобилни комуникации, пренос на данни, мрежови приложения и услуги, цифрови и международни медии.

"Тъй като технологичните иновации все повече разчитат на свързаност, ролята на телекомуникационната инфраструктура става все по-важна", каза още Пен. "На практика няма технологична иновация, която да се случва днес, която да не разчита на висококачествена, надеждна, стабилна и сигурна далекосъобщителна мрежа.

"В този свят инфраструктурните ни активи стават все по-ценни. Чрез създаването на нов бизнес фокусиран върху инфраструктурата, ние оптимизираме и управляваме тези активи".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.