Военни хеликоптери ще се включват в работата на Бърза помощ

Военни хеликоптери ще се включват в работата на Бърза помощ
Източник: МВР

Имаме хеликоптери, които могат да станат изцяло за бърза помощ, имаме хеликоптери, които могат да ги преоборудваме за горски пожари. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

„Правихме прегледа на хеликоптерите. Имаме маса хеликоптери. С министър Каракачанов, с министър Радев сядате и правите”, каза премиерът, обръщайки се към здравният министър Кирил Ананиев, предаде БГНЕС.

„Имаме хеликоптери, които могат да станат изцяло за бърза помощ, имаме хеликоптери, които могат да ги преоборудваме за горски пожари”, каза премиерът. Той заяви пред министрите, че ще ги карат военните и така и ще натрупват допълнителни летателни часове, ще тренират и в същото време ще се спасява човешки живот. 

Каракачанов каза, че вчера е имало работна среща по въпроса, ще излезе негово предложение до министър-председателят за заповед за междуведомствена работна група между МО, МЗ, МВР.

„Точно това се уточнихме, трябва първо да се направи една финансова сметка тези хеликоптери, които не ползваме, колко ще струва ремонта им. След което наистина има достатъчно техника, с която можем да задоволим и нуждите на здравеопазването, на МВР по отношение на пожари и други бедствия, при които се използват хеликоптери, работи се по въпроса”, заяви Каракачанов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.