Волен Сидеров вече не е началник на "Обединени патриоти" в парламента

Волен Сидеров вече не е началник на Обединени патриоти в парламента
Източник: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече няма да ръководи парламентарнага група на "Обединени патриоти". Вместо него, задълженията му ще си поделят Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. Това беше потвърдено и на днешното пленарно заседание на парламента, където в момента гледат президентското вето върху Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, което касае дивото къмпингуване.

Дрязгите при "Обединени патриоти" отдавна не са тайна, макар че трите "патриотични" партии - ВМРО, НФСБ и "Атака", все още не се разделят и подкрепят ГЕРБ в сегашното управление. На европейските избори се стигна дотам, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заплаши "Атака" със съд заради гледната точка на телевизия "Алфа" спрямо него и Ангел Джамбазки.

Всеки ще може да докаже дали е в политиката за бранене на политики или постове, каза Искрен Веселинов веднага след като новината се разбра. Той беше категоричен, че досегашното ръководство на патриотичната ПГ е било много пасивно. А от думите на Валентин Касабов стана ясно, че на вчерашното заседание на групата било взето решението, но представителите на "Атака" не били там, което си било практика. Коалицията е стабилна, ако не се случи нещо друго, добави Касабов. Веселинов пък изрази желание "Атака" да си остане част от процеса на политически инициативи на "Обединени патриоти".

"Кой дошъл, кой не дошъл - ето това е много показателно", многозначителен беше лидерът на НФСБ Валери Симеонов за липсата на "Атака" на заседанието, на което е бил освободен Сидеров. Симеонов напомни, че по споразумение всеки вторник има редовно заседание на ПГ на "Обединени патриоти" и няма нужда партията на Сидеров всеки път да бъде уведомявана. От телевизията на "Атака" - "Алфа", попитаха защо тогава на документа за смяна на Сидеров пишело 8-ми юли, а не 9-ти, а той отвърна, че не може да каже.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.