Временно спират строежа на газовата връзка със Сърбия

Временно спират строежа на газовата връзка със Сърбия
Източник: iStock/Guliver

„Булгартрансгаз” временно ще прекрати изграждането на газопреносната си мрежа до границата със Сърбия. Това съобщиха от компанията.

Причината е постъпила жалба от „Атоменергоремонт“, която оспорва разяснение на държавната компания спрямо въпроси на желаещи да участват в обществената поръчка. На ход е Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да реши дали жалбата е основателна.

Жалбоподателят се възползва от разпоредба в Закона за обществените поръчки, настоявайки временно спиране на процедурата по изграждането на газовото трасе. „Булгартрансгаз” се съобразява с това искане и спира строителните дейности до разрешаване на казуса.

След като КЗК се произнесе и (евентуално) отхвърли жалбата на частната компания, процедурата ще бъде възобновена и сроковете за подаване на оферти ще бъдат удължени, така че да се спази първоначалния срок, определен от възложителя, посочват от „Булгартрансгаз”.

Държавната компания уверява всички потенциални участници, че ще бъдат своевременно уведомявани за всички последващи действия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.