Времето, прекарано във Facebook, е намаляло с 50 млн. часа дневно


Времето, прекарано във Facebook, е намаляло с 50 млн. часа дневно
Снимка: Istock/Guliver

2607

Времето, което потребителите на Facebook прекарват в сайта, е намаляло с 50 млн. часа на ден през последното тримесечие на 2017 г. Данни оповести основателят на мрежата Марк Зукърбърг.

Причината е, че още тогава малко по малко са започнали промените, които бяха официално обявени в началото на тази година, а именно - да се дава приоритет на постовете на приятели и близки пред съдържанието на страници, медии и т.н. В конкретния случай става дума за намаляване на "вайръл" видеата (клиповете, които стават много популярни).

Зукърбърг не е разтревожен от данни, дори смята, че те са нещо положително в дългосрочен план. "Фокусирани сме върху това Facebook да не е само за забавление, но и да е нещо добро за обществото и за благоденствието на хората. Ще окуражаваме значимото общуване между потребителите, вместо пасивното консумиране на съдържание", казва той в изявление, цитирано от Mashable.

Към момента Facebook има 2,1 млрд. потребители, като 1,4 млрд. души ползват сайта всеки ден. Спадът от 50 млн. часа на ден означава, че всеки потребител е съкратил времето си в мрежата с по около 2 минути. 

Това не представлява финансов проблем за Facebook, тъй като голяма част от приходите му идват от реклами и реалните кликвания върху тях. А какъв е ръстът в приходите и печалбите на компанията в края на миналата година вижте ТУК.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички