Все още не е решено дали ЧЕЗ ще остане на българския пазар


Все още не е решено дали ЧЕЗ ще остане на българския пазар
Снимка:

3382

Все още няма окончателно решение дали ЧЕЗ ще остане на българския пазар. Това каза в Благоевград Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

По думите му това лято се очаква да стане ясно дали ще има сделка, или не.

"Ние вървим в двете посоки и правим планове за двата варианта. Процесът на продажба не е започнал от ЧЕЗ, а имаше купувачи, които дойдоха в Прага и са заявили, че имат интерес. Ние не чакаме дали има сделка или не. За нас е важно нашите клиенти да са захранени и да има добра доставка на тока. Правим планове за развитие и ако има промяна на собственика на част от акциите, тъй като не всички са на ЧЕЗ“, каза още Карел Крал.

Той коментира и стабилността на ЧЕЗ в България като определи, че бизнесът в страната винаги е бил труден.

„Имаме редица забележки към властта и регулатора, тъй като регулаторната рамка не е като в другите страни и тя трябва да бъде подобрена“, каза Крал, цитиран от Фокус.

5.9 млн. лв. ще инвестира ЧЕЗ Разпределение България в реконструкция на мрежата и изграждане на нови съоръжения в област Благоевград през тази година, което е с 6 пъти повече в сравнение с 2016 г. За нови присъединявания дружеството очаква да вложи още 1.5 млн. лв. Отделно ще бъдат изкупени всички обекти, собственост на трети страни, за които се представят необходимите документи.

„Благодарение на инвестираните средства и на превантивните дейности, които извършваме всяка година, ние се справяме все по-добре през зимните сезони и поддържаме стабилно и надеждно електрозахранване. Вярвам, че с амбициозната ни инвестиционна програма през 2017 г. ще осигурим още по-качествено електрозахранване на клиентите в регион Благоевград“, каза Карел Крал.

Нов трафопост за 67 000 лв. ще бъде изграден в село Хърсово. Той ще подобри качеството на електрозахранването в селото. Още три нови трафопоста ще бъдат изградени в общините Петрич, Благоевград и Сандански на обща стойност 165 000 лв. 660 000 лв. ще вложи компанията в реконструкция на два въздушни електропровода в Гоце Делчев. 400 000 ще бъдат инвестирани и в реконструкция на два електропровода в Разлог. Тези дейности ще подобрят сигурността на електрозахранването в двата района. 111 стълба ще бъдат подменени в Симитли на стойност 113 000 лв. Реконструкции на още много съоръжения ще извърши ЧЕЗ Разпределение по цялата територия на област Благоевград. Значителен обем средства ще бъдат инвестирани в мрежи ниско напрежение.

Амбициозната инвестиционна програма и по-големият брой на планираните обекти през тази година ще доведе и до по-голям брой планирани дейности, за които клиентите ще бъдат своевременно уведомявани.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички