Все още не са изплатени заплатите във врачанската болница

Все още не са изплатени заплатите във врачанската болница
Източник: iStock/Guliver

Във врачанската многопрофилна болница „Христо Ботев“ все още не са изплатени трудови възнаграждения за април, няма и преведен аванс. За това алармираха работещите в здравното заведение, предаде "Дарик".

Въпреки че през миналата седмица тук за пореден път бе омбудсманът Мая Манолова - яснота кога ще има пари за заплати няма. Тази сутрин медицинските сестри от всички отделения са се срещнали с изпълнителния директор Евгени Любенов, но той пак не е могъл да поеме отговорност и да определи точна дата за превеждане на дължимите към работещите суми.

Медицинските сестри, както и по-нисшият персонал на болницата, нямат други доходи и без заплатите си не могат нито да си плащат сметките, нито да издържат семействата си.

Не е ясно до кога ще продължат да ходят на работа без заплати и дали утре врачанската болница няма да осъмне без този медицински персонал. Това ще означава само едно - затваряне на здравното заведение, коментират засегнати и не доумяват защо нито врачанската общественост взима отношение, нито местните представители на изпълнителната власт.

Освен че няма пари за заплати, няма и лекарства от първа необходимост. Не отговаря на истината твърдението на директора, че в болницата има всички необходими лекарства.

Д-р Бисер Тодоров от „Детско отделение“ каза, че днес се е наложило да праща родители да купуват натриев бикарбонат. Лекарството се изписва при продължително повръщане и ако не започне неговото своевременно вливане - може да се стигне до фатален край.

„Не струва много, но без него по-добре да не идвам на работа, или аз да си го купувам, за да не ставам свидетел на това, което би могло да се случи, ако не бъде приложено на време. Днес съм изписал две такива рецепти, за да ги купят родителите“, коментира д-р Тодоров. По думите му в Спешния шкаф в отделението има само един флакон, ако дойде второ дете - за него няма да има.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.