Вторият най-богат човек в света за взимането на важни решения

Вторият най-богат човек в света за взимането на важни решения
Източник: Getty Images

Никой не иска да изглежда като глупак и да прибързва с важните решения. Но и прекаленото им отлагане може да ви навреди. Изпълнителният директор на Amazon и по настоящем втори най-богат човек в света Джеф Безос смята, че тайната е в баланса.

В годишното си писмо до акционерите на компанията той пише следното: „Повечето решения трябва да се правят с около 70% от информацията, която си мислите, че ви трябва. Ако чакате да научите 90%, се бавите твърде много. Освен това трябва да сте добри в бързото разпознаване и поправяне на лоши решения. Така грешките ви ще ви струват по-малко, а бавенето ще ви излезе скъпо.“

Безос не е единственият известен предприемач, който препоръчва гъвкав подход към взимането на решения. Идеята е позната като „бързи провали“ и предполага, че бизнесът трябва да е базиран на проба-грешка. Според нея тези, които са готови да рискуват, ще напреднат по-бързо от други, които държат бавно и методично да изпипат всеки детайл.

Все пак шефът на Amazon отбелязва, че бързите решения са лесни за старт-ъпите, но не и за големите компании, които осигуряват препитание на много служители.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.