Вторият по важност шеф на Twitter напусна компанията


Вторият по важност шеф на Twitter напусна компанията
Снимка: Getty Images/Guliver

3469

От дни се носеха слухове, че главният оперативен директор на Twitter Антъни Ното се кани да напусне и да оглави друга компания. И те се оказаха съвсем верни. Късно във вторник вечерта новината бе съобщена официално.

Ното, който преди това бе банкер в Goldman Sachs, напуска поста си в Twitter, за да стане изпълнителен директор на онлайн кредитора Social Finance Inc (SoFi), съобщи Business Insider.

Този ход поражда нови съмнения, че сайтът за микроблогинг ще може да се възползва от своя амбициозен план за възстановяване и в крайна сметка да реализира печалба, както и поднови спекулациите, че SoFi вероятно преследва първоначално публично предлагане.

Ното стартира кариерата си на Уолстрийт точно преди спукването на дот-ком балона и в крайна сметка се превърна в топ банкера на Goldman Sachs Group Inc, който ръководеше проекта по първичното публично предлагане на Twitter.

Той стана главен финансов директор на Twitter месеци, след като през ноември 2013 г. бе осъществено IPO-то и беше повишен до главен оперативен директор през 2016 г., когато неговият предшественик напусна.

 

Ното работеше над различни проекти, като добавяне на видео и създаване на по-добра рекламна платформа. Twitter не обяви заместник, но заяви, че отговорностите му ще бъдат поети от други ръководители. Г

Ното ще ръководи частната компания SoFi, която е изправена пред редица въпроси, включително посоката на развитие на онлайн кредитиращата фирма.

SoFi стартира през 2011 г. като онлайн кредитор, който основно рефинансира студентски заеми за млади, заможни кредитополучатели. Но скоро компанията се разшири и навлезе в редица финансови услуги, от ипотечно кредитиране до инвестиране в хедж фондове.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички