Във Видин ще има бизнес инкубатор


Във Видин ще има бизнес инкубатор
Снимка: ИАНМСП

4140

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще изгради бизнес инкубатор във Видин. Това обяви кметът на Общината инж. Огнян Ценков по време на откриваща пресконференция за стартирането на проект: „Трансгранично партньорство за насърчаване на заетостта и движението на работната сила” по програма за транс-гранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020, съфинансиран от ЕС.

Водещ организация по изпълнението на проекта е ИАНМСП, като нейн партньор в реализацията му е - Регионална асоциация за подпомагане на малките и средни предприятия, гр. Калафат, Румъния. Бизнес инкубаторът ще бъде ситуиран в съществуваща общинска сграда, от която е предоставена един етаж за ползване на Агенцията, обясни кметът. По проекта ще бъде извършен ремонт с цел създаване на бизнес инкубатор за подпомагане на трансграничната трудова мобилност, като за неговото функциониране ще бъде осигурено и нужното оборудване.

Експертите от ИАНМСП Свилен Еленков и Мария Мрънкова обясниха, че в инкубатора ще се провеждат семинари и обучения, предимно професионални в различни области. Предвижда се организиране и провеждане на панаир на труда, където инвеститорите и работодателите ще представят възможности за заетост и бизнес в трансграничния регион.

С реализирането на проекта ще бъдат осигурени устойчиви ресурси, както и ще бъдат обучени над 1000 човека в различни курсове. Бизнес инкубаторът ще прави постоянни курсове за търсещите работа в страната и чужбина. Проектът е на стойност 451798.14 евро, от които 384028.41 евро съфинансиране от ЕС.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички