Windows 10 ще струва по-малко за евтини лаптопи


Windows 10 ще струва по-малко за евтини лаптопи
Снимка:

3606

Производителите на евтини ноутбуци вече ще плащат по-малко на Microsoft за използване на Windows 10, съобщават източници от тайванската индустрия.

Новите цени влизат в сила от началото на март тази година. Лицензът на Windows 10 за евтини ноутбуци с диагонал на екрана до 14,1 инча поевтинява, спрямо миналата година, съобщи Digitimes.com, без да посочва конкретни цени.

Стратегията на ценообразуване на Microsoft предполага различни лицензни такси за инсталиране на Windows 10 на лаптопите, в зависимост от размера на екрана, нивото на пазара (развит или развиващ се), типа устройство (класически лаптоп или хибрид) и техническите характеристики.

Според тайванските източници, намаляването на цените на Windows 10 за евтини мобилни компютри е продуктивано от засилващата се конкуренция от страна на хромбуците, предлагани от компании като Lenovo, Acer, Asus, Dell и Samsung.

Google не таксува производителите за Chrome OS, в резултат на което ноутбуците с тази операционна система по правило са по-евтини от Windows машините при съпоставими характеристики. Това е една от причините хромбуците да се радват на засилено търсене в сектора на образованието.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички