YouTube може изцяло да изчезне от Русия


YouTube може изцяло да изчезне от Русия
Снимка: iStock/Guliver

2659

Видеоплатформата YouTube може да се изтегли от територията на Русия, ако бъде приет законопроект, ограничаващ дела на чуждестранните собственици в компании за аудиовизуални услуги с професионално съдържание, пише руският в. „Комерсант”.

В момента няма начин да се разграничава професионалното от потребителско съдържание обясняват източници и това е една от възможните причини за изтеглянето на видеоплатформата.

С приемането на закона може да се вдигнат допълнителните разходи за създаване на нова инфраструктура, смята един от тях.

По данни на изданието руските мобилни оператори „Вимпелком” и МТС също се обявяват против приемането на закон, ограничаващ дейността на чуждестранни онлайн филмови канали.

От 1 юни 2017 г. чуждестранното участие в руски компании за аудиовизуални услуги може да бъде ограничено до 20%, предвижда законопроектът, лансиран според „Комерсант” от холдингите „Газпром медия” и „СТС медия”.

По думите на неназован събеседник на вестника проектът е бил написан специално против американската компания за видеоуслуги Netflix, заявила през януари, че се насочва към руския пазар, отбелязва BBC.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички