Юнкер отново предупреди за рисковете на Brexit без сделка

Юнкер отново предупреди за рисковете на Brexit без сделка
Източник: Getty images/Guliver

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди за различни затруднения за хората, ако Великобритания напусне ЕС без споразумение, пише лондонският вестник Evening Standard, цитиран от "Фокус".

Говорейки на публична среща във Фрайбург, Германия, Жан-Клод Юнкер попита: "Какво ще се случи с въздушния трафик в Европа, ако няма сделка? Британските самолети няма да могат да кацат на европейския континент". „Хората не са знаели, някой трябва да им е казал предварително”, заяви Юнкер. Той също така заяви, че "наистина съжалява", че в Обединеното кралство не е имало "реална кампания за Brexit по отношение на актуална информация".

Юнкер добави: "Хората разбират сега - включително британските министри и министрите на континента - колко въпроси се поставят за всичко, което трябва да разрешим. Питам се какво ще се случи с 250 000 кучета и котки, които напускат европейския континент всяка година. В момента те просто преминават през митниците, всички тези кучета и котки идват в континентална Европа всяка година. Има много хора в Европа, които просто искат хората и животните да прекосят границите, но мисля, че ще е необходима четиридневна карантина", коментира още Юнкер.

"Ако искате да отидете в Бретан за осем дни за почивка, може би трябва да оставите кучето или котката у дома си, или може би ще останете всички у дома си“, продължи Юнкер. Той каза, че не иска да говори за оттеглянето на Великобритания на публичната среща, тъй като "Brexit е въпрос на история, Brexit отменя европейската история и на мен ми харесва да мисля за бъдещето, обичам да мисля за хората, които искат Европа".

Юнкер коментира още: "Ние сме точно в средата на трудните преговори за Brexit. Аз съм напълно за намирането на добър начин за сътрудничество с британците като приятели. Понякога мислим, че британците чувстват, че сме ги изоставили, но това е обратното - те са онези, които напускат", завърши Юнкер.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.