За какво харчи милионите си Лео Меси - най-високоплатеният спортист в света

За какво харчи милионите си Лео Меси - най-високоплатеният спортист в света
Източник: Getty Images/Guliver

Мнозина смятат Лионел Меси за най-добрия футболист в света. Неговите безспорно големи успехи са му донесли и голямо богатство.

Според списание Forbes през предходната година (юни 2018 - юни 2019) Меси е бил най-високоплатеният спортист на планетата. Той е изкарал общо 127 млн. долара. Повечето са от заплатата му в "Барселона", но около 35 млн. идват от рекламните му договори с редица компании, сред които Adidas, Huawei, Gatorade, Mastercard и Pepsi.

Въпреки своята популярност, футболистът не парадира толкова много със състоянието си, колкото други негови колеги. Знае се, че живее близо до Барселона, в къща с градина, басейн и футболно игрище. Той продължава да поддържа и родния си дом в Аржентина, макар че никой не живее там.

От време на време Меси ползва частни самолети, за да пътува със семейството си - съпругата си Антонела и трите си деца. От профила му в Instagram разбираме, че те обичат луксозните почивки, както и че понякога се срещат със световни звезди като колумбиеца Малума например.

Като цяло обаче Меси не използва профилите си в социалните мрежи, за да изкарва пари чрез рекламиране на продукти, както прави конкурентът му Кристиано Роналдо. Основно споделя свои снимки или такива със семейството или съотборниците си.

Аржентинецът има и своя благотворителна организация - The Lionel Messi Foundation, която работи с уязвими деца по цял свят. През 2017 г., в партньорство с UNICEF, тя строи класни стаи в Сирия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.