За какво харчи милионите си звездата на американския футбол Том Брейди

За какво харчи милионите си звездата на американския футбол Том Брейди
Източник: Getty Images/Guliver

В САЩ все още са под влиянието на емоциите от СуперБоул – финалът на сезона в Националната футболна лига, който се състоя през изминалия уикенд. Макар в останалата част от света американският футбол да не е особено популярен спорт, неговите най-големи звезди са добре познати. Сред тях със сигурност е Том Брейди от „Ню Ингланд Пейтриътс“, когото мнозина наричат „най-великият куотърбек в историята“.

Брейди е триумфирал на СуперБоул пет пъти в своята кариера. Впечатляващо е, че на 39-годишна възраст той не само не се е отказал от спорта, а по нищо не отстъпва на по-младите си съотборници.

Само за последния сезон Брейди е спечелил 28,8 млн. долара, пише Business Insider. Богатството, което е натрупал от състезателната си кариера, възлиза на близо 200 млн. долара. Отделно той има рекламни договори с редица известни марки – Under Armour, Intel, Shields, Uggs и др., които му носят допълнителни 8 млн. долара годишно.

В сравнение със съпругата си обаче Брейди е направо беден. Спортистът е женен за най-скъпоплатения модел на света – бразилката Жизел Бюндхен, чието състояние доближава 1 млрд. долара. Имат две деца, момче и момиче.

Преди време семейството живееше в огромно имение в Лос Анджелис, но през 2014 г. продадоха този си имот на хип хоп легендата Д-р Дре за 40 млн. долара. Притежават и други къщи, както и луксозни мезонети в Ню Йорк и Бостън.

Имотите като че ли са най-скъпите придобивки на Брейди. Той не си пада много по колите и, за разлика от други звезди, няма нито яхта, нито частен самолет.

Харчи обаче доста, за да поддържа спортната си форма и здравето си. С Жизел имат частен готвач, който им приготвя ястия по строго определена формула. Никаква отклонения и прегрешения като захар например не са позволени. Брейди има и личен фитнес инструктор, който работи с него всеки ден.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.