За какво обича да харчи милиардите си Доналд Тръмп


За какво обича да харчи милиардите си Доналд Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

9462

Доналд Тръмп е първият президент-милиардер в историята на САЩ. По данни на Forbes личното му състояние се равнява на около 3,1 млрд. долара, натрупани от множеството му различни бизнеси. Само по време на предизборната кампания той похарчи 66 млн.долара. Заплатата му като президент пък е 400 000 долара годишно, които обаче Тръмп дарява за образование и здравеопазване. Е, това не е голям проблем, когато разполагаш с милиарди в сметките си.

За какво обича да харчи парите си американският държавен глава? Той определено си пада по лукса. Притежава например самолет Boeing 727, който е купил от съоснователя на Microsoft Пол Алън за 100 млн. долара. Освен това има "Чесна" за 15,3 млн. долара и не един, а поне три хеликоптера Sikorsky S-76.

С това превозните му средства не се изчерпват. Част от колите на Тръмп включват: Rolls-Royce Silver Cloud, Rolls-Royce Phantom, Ferrari, Mercedes-Benz 3600 и Maybach. Преди време пък подарил на съпругата си Мелания SLR McLaren за 455 000 долара.

Разбира се, никой себеуважаващ се богаташ не може без яхта. Тръмп купува своята за 30 млн. долара още през 80-те години на миналия век. Нарича я "Trump Princess."

Когато пък разгледаме имотите на президента, започваме да се чудим дали Белият дом не му се струва като мизерна дупка. Тръмп притежава три къщи в района на Палм Бийч, Флорида, които струват общо 36 млн. долара. Има дом в Бевърли Хилс, Калифорния за 13 млн. долара. Както и имение в Бедфорт, Ню Йорк за 30 млн. долара. И не можем да забравим известния му мезонет в неговия собствен небостъргач Trump Tower в Ню Йорк за 57 млн. долара, където според някои репортажи дори чашите са от чисто злато.

По отношение на облеклото си Доналд Тръмп залага на най-доброто. Костюмите му са от луксозната италианска марка Brioni, като един нейн костюм струва между 5000 и 7000 долара.

Можем да предположим, че милиардерът харчи солидни суми и за любимото си хоби - голфа. Освен това изплаща щедри издръжки на двете си бивши съпруги. По данни на Business Insider първата му жена Ивана Тръмп например получава 350 000 долара годишно. Но не жалете Доналд - явно е, че му остават достатъчно, за да изкара някак си.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички