За всеки ден забавяне на ремонта на "Граф Игнатиев" - 240 000 лв. глоба


За всеки ден забавяне на ремонта на "Граф Игнатиев" - 240 000 лв. глоба
Снимка: БГНЕС

3032

Огромни санкции са предвидени за проблеми при ремонта на централната столична улица „Граф Игнатиев”. За всеки ден забавяне фирмите ще плащат по 240 000 лева неустойка. С до 1,2 млн. лева пък ще бъдат глобявани за некачествено изпълнение на даден елемент. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Освен това, 50% от цената ще остане при нас осем години, докато изтече срокът на гаранцията”, поясни кметът пред Нова телевизия.

Тя каза, че голяма част от настилката ще бъде гранит, в съчетание с циментови плочи.

Фандъкова коментира и започналите ремонти на улици и булеварди и на други места в София. Кметицата е категорична, че средствата, отпуснати за въпросните реконструкции, са повече от всякога – 38 млн. лева. Те обаче нямало да стигнат за запълването на всички дупки в града.

„Кварталната инфраструктура е амортизирана. Успяхме да се справим с базовата - големите улици и булеварди. Едно време, когато те не бяха ремонтирани, не забелязвахме дупките по малките пътни артерии”, коментира Фандъкова.

Тя обясни, че разпределянето на средствата за пътни ремонти е приоритет на всички районни кметове, а програмата по оползотворяването на въпросните 38 млн. лева е за няколко години.

Градоначалникът каза още, че е започнало почистването на обществени сгради, чиито фасади са изрисувани с графити. И призова гражданите да подават сигнали към инспекторите в общината, ако станат свидетели на подобен акт на вандализъм.

Фандъкова коментира и темата с показния арест на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева. И изрази надежда, че който и да поеме задълженията ѝ, докато е зад решетките, ще върши качествено административната работа.

Фандъкова потвърди, че при управлението си Иванчева е бавила много преписки, и то не само такива за строителство на нови сгради. По неясно какви причини с повече от година било забавено и реконструирането на две улици в района.

„Вчера получихме уведомление, че Иванчева си пуска още 10 дни отпуск. В предишното такова заявление тя беше посочила, че иска Владимир Клисуров да я замести. Той пък подаде молба за напускане на поста заместник-кмет, но в момента също е в отпуск”, обясни Фандъкова.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички